Norled, Bygg nr. B619/1-4 ved Remontowa Shipyard, LMG 120-DEH "Festøya/Solavågen/Mannheller/Fodnes"

Naturleg nok forsinkelser pga Corona, "Festøya" blir ikkje klar for trafikk før i juli mens "Solavågen" blir først klar på ettersommeren eller tidleg høst
 
"Festøya" overlevert onsdag denne veka, mens "Solevågen" er planlagt overlevert tidleg i August


"Festøya"
IMGL9995c.jpg

Foto: via Remontowa
 
1593348658889.png
Værfast i Kristiansand ? Blir vel der noen dager da. Det er jo ikke rare fribordet opp til redningsflåter og salongvinduer.
 
Last edited:
Dei har vel begrensninger i fartssertifikatet som dei må ta hensyn til
De må vel uansett ha dispensasjon for å gå utaskjærs hvis det er kategori 2, men det er mulig at dispensasjonen er konkret mhp. bølgehøyde. Nå var de nede i 5 knop før de dreide av til Kristiansand ser jeg, så det kan like gjerne være en fornuftig vurdering fra kapteinen. Det er jo bare å sammenligne med supplybåten bak på bildet, så ser en at det ikke er rare greiene å gå ut på havet med.
 
Last edited:
Ca. 12 Juli settes "Festøya" inn på sambandet Festøya-Solavågen og blir dermed andre elektriske ferge på dette sambandet.

Men begge vil gå på diesel siden ladetårn ikkje er montert i Solavågen da dei vil bygge ny fergekai der først kor arbeidet ikkje starter opp før i Oktober, dermed blir det ikkje elektrisk før årsskifted 2021/22
 
Ser "Festøya" ligger i Volda nå, er det kanskje for å teste ut ferjeleiet der og på Folkestad i tilfelle den må avløse på sambandet?
 
Har ligget der siden hun kom opp. Er vel div arbeid. Skal etterhvert erstatte Finnøy som igjen skal erstatte Hardanger på Mannheller-Fodnes.
 
Back
Top