Åkenes Kystfiske, Bygg nr. 52 ved Grovfjord Båtbyggeri, Kombinasjonsbåt "Signe"

Refvik

Administrator
Staff member
Denne båten skal brukes både til fiske og havbruk

AquaSjark blir en helt ny kombinasjonsbåt.

Båten skal både drive effektivt garnfiske og brukes som arbeidsbåt i havbruksnæringen. Den har et nyutviklet skrog med stor bredde som skal gi god plass og stabilitet.

- Båten er kontrahert. Den er på tegnebordet nå, og så snart tegningen er ferdig, blir aluminiumen skåret, forteller Joakim Martinsen, daglig leder i Åkenes Kystfiske.

Båten har dekksutrustning som enkelt tilpasses fiskeri eller havbruk, og en brønn for å frakte rognkjeks. Den blir 10,99 meter lang 5,60 meter bred, med en lastekapasitet på 30 kubikkmeter.

NSK Ship Design i Harstad står bak designet. Båten har tre eiere: Åkenes Kystfiske, Odd Lundberg-rederiet og fisker John Einar Engen fra Sommarøy.

Det er sistemann som skal stå som skipper og høvedsmann på båten. Planen er å fiske torsk på vinteren og blåkveite på sommeren.

Men ni måneder i året skal den brukes til noe helt annet. Fiskerne har nemlig en avtale med Gratanglaks og Kleiva Fiskefarm om å leie båten ut som servicefartøy.

- For å få til gode fremtidige løsninger, tror jeg det er viktig å finne slike samarbeidsflater. Fiskerinæringa er kapitalintensiv og verden beveger seg fort. Samarbeid blir viktig fremover for å få til ting, sier Martinsen.

Skroget bygges ved et verft i Finland, mens den utrustes ved Grovfjord Båtbyggeri. Etter planen skal den være ferdig om et år.

Les meir på sidene til Tekfisk

AquaSjark

Illustrasjon: NSK Ship Design
 

Refvik

Administrator
Staff member
Namnet på denne blir "Signe", bilde fra idag i Riga

Foto: Grovfjord Båtbyggeri AS
 
Top