Amar Shipping/Napier AS, Bygg nr. 49 ved Fitjar Mek. Verksted, HFMV P28-200 "Taumar"

Refvik

Administrator
Staff member
– VED BRUK AV FITJAR MEKANISKE SOM BYGGEVERFT SÅ ER ME GARANTERT TOPP KVALITET, SEIER AMAR SHIPPING-GRÜNDER BJØRN M. APELAND.

I første omgang er det to prosessfartøy, også kalla bløggebåter, av typen «HFMV P26» og «HFMV P35» som vert kontrahert. P26-designet har ein lastekapasitet på 140 tonn laks, medan P35 har en kapasitet på heile 210 tonn.

Selskapet har i tillegg opsjon på å få levert fire fleire båtar. Det vil gå tre til fire månadar mellom kvar leveranse. Første båt er planlagt levert i slutten av 2019.

Alle båtane vil bli utrusta med eit nyutvikla blodvatnsreinseanlegg som Napier AS har utvikla i samarbeid med eit lokalt leverandørselskap.

– Gjennom det banebrytande arbeidet som Napier AS har gjort, ser me at desse løysingane for avliving og transport av laks bringer næringa framover når det gjeld miljø, kvalitet og effektivitet, seier Bjørn M. Apeland i ei pressemelding.

Apeland er tidlegare eigar av Steinsvik AS, og har no starta selskapet Amar Shipping AS.

Han ser store fordeler ved å kontrahere hos eit lokalt norsk verft som Fitjar Mekaniske med tanke på både kvalitet og leveringstid.

– Ved bruk av Heimli Shipsdesign og FMV som byggeverft så er me garantert topp kvalitet og velutprøvde konsept som er utvikla i samarbeid med Napier AS og Amar Shipping AS, seier Apeland.

Kilde: Fitjarposten


Illustrasjon: Heimli Ship Design
 

Refvik

Administrator
Staff member
Ser ut til at den første til Amar Shipping, og foreløpig einaste som er bestilt hittil(?), er en HFMV P29-200 som får bygg nr. 49 ved Fitjar Mek. Verksted
 

Refvik

Administrator
Staff member
Nokre illustrasjoner "Mar Magallanes"Begge illustrasjoner: Heimly Ship Design
 

Arild B.

Well-Known Member
Tror dette er denne... "Mar Magallanes" mens to andre nybygg (Elax Mist og Hordafjell) står inni stillasteltene.
022.JPG
 

Arild B.

Well-Known Member
De søker etter folk til denne med oppstart i mars/april.


Tror dette er samme båt som bygg nr. 49 til Amar, som nå er overtatt av Napier?
 
Last edited by a moderator:

Refvik

Administrator
Staff member
 
Top