AquaShip har kjøpt «Christine»

Refvik

Administrator
Staff member
AquaShip har kjøpt «Christine». Slik blir veien videre for den atten år gamle brønnbåten

Brønnbåten skal få montert avlusingsanlegg og deretter gå på langtidsoppdrag i Chile.

Båten, som ble bygget i 2001, gikk inntil nylig på langtidsavtale med Grieg Seafood Finnmark. Denne kontrakten ble avsluttet 31. desember, bekrefter Grieg Seafood Finnmark til iLaks.

Ifølge samfunnskontakt i Grieg Seafood Finnmark, Roger Pedersen, har selskapet inngått en rammeavtale med Rostein som erstatning for «Christine».

Det er Intership som har hatt driftsansvaret for den 44 meter lange brønnbåten mens den har vært nordpå. Båten har en lastekapasitet på 700 kubikkmeter.

Nå har AquaShip kjøpt båten fra et investeringsselskap på Sunnmøre. «Christine» skal først få montert et avlusingsanlegg, og etter ombyggingen sendes den på oppdrag i Chile, skriver Tidens Krav.

Les meir på sidene til iLaks

"Christine"

Foto: Andreas Bergersen
 

Refvik

Administrator
Staff member
– Ikke alle oppdrettere har behov for brønnbåter på 3.000 kubikk

Administrerende direktør i Kristiansund-selskapet AquaShip, Sverre Christian Taknes, mener det er et marked for mindre brønnbåter.

Det var også en av grunnene til at selskapet kjøpte brønnbåten «Christine», som har en noe beskjeden lastekapasitet på 700 kubikk. Til sammenlikning har verdens største brønnbåt plass til 7.450 kubikkmeter vann i fisketankene.

– Det er noen kunder som er interessert i det segmentet, og det er en god del mindre oppdrettere både i Norge og utlandet. I tillegg etableres det nye oppdrettsnasjoner, som driver litt mindre. Ikke alle oppdrettere har behov for brønnbåter på 3.000 kubikk, og mange oppdrettere ønsker et rimeligere alternativ, sier Taknes til iLaks, og legger til at selskapet naturligvis tilbyr også større brønnbåter alt etter kundens behov.

Taknes vil ikke si hva prislappen på «Christine» var, men han opplyser om at de kikket på flere brønnbåter før de tok en avgjørelse. Han kan heller ikke si hvilket selskap i Chile brønnbåten skal på langtidsavtale hos.

Vi bygger ikke på spekulasjon
Ifølge Taknes er «Christine» godt vedlikeholdt, og har en god standard, men det skal gjøres tilpasninger på utstyrssiden før båten går til Chile. Blant annet skal det monteres et avlusingsanlegg.

På spørsmål om det er flere båtkjøp på gang, svarer Taknes:

– Vi tar det etter hvert som vi har en kunde som ønsker en tjeneste utført, og jobber ut fra det. Vi bygger ikke båter på spekulasjon.

Les meir på sidene til iLaks
 

Refvik

Administrator
Staff member
Ser "Christine" ligger ved Fosen Yard nå, skal den byggast om der skal tru?
 
Top