Bastø Fosen, Bygg nr. 42 ved Sefine Shipyard, MM 139 FD EL "Bastø TBN"

Avisen Gjengangeren skriver i dag at Bastø Fosen bestiller en ny ferge fra Tyrkia med levering 2020.

Dette blir en hybrid ferge, som skal kunne gå på strøm når ladeforholdene blir tilrettelagt ved kaiene.

Designet blir det samme som de tidligere 3 nyeste fergene.

Dette er som et resultat av av myndighetene har skrinlagt bro/tunnell over fjorden en gang for alle i
dette området.
 

Refvik

Administrator
Staff member
Ligger det da i kortene også at enten Sefine eller Cemre skal bygge denne siden dei bygde dei andre?
 
Vegdirektoratet har skrinlagt bro eller tunnel mellom Horten og Moss. Bastø Fosen satser nå på en helt ny og mer miljøvennlig ferje.

– Vi har den gleden av å kunne meddele at Bastø Fosen AS i dag har tegnet kontrakt på en ny ferge til fergesambandet Moss–Horten, forteller administrerende direktør i selskapet, Øyvind Lund. De ansatte i selskapet fikk meldingen torsdag ettermiddag.

Godt fornøyd
– Vi har vært meget godt fornøyd med de tre nye fergene vi fikk bygd til ny konsesjonsperiode for årene 2017 til 2026. Jeg tenker da på Bastø IV, V og VI. Bastø Fosen har også mottatt mange positive tilbakemeldinger fra både ansatte og reisende etter at fartøyene bli satt i drift i sambandet over Oslofjorden, sier Øyvind Lund.


– På bakgrunn av dette har Bastø Fosen besluttet at vi signerer kontrakt på en ny ferge til sambandet vårt. Den nye fergen vil bli en erstatning for en av våre eldre ferger.

Ny hybridferje
– Den nye fergen er basert på samme design som Bastø IV, V og VI, men med endret framdriftsmaskineri. Fergen er bestilt som en hybrid, men er tilrettelagt for å gå 100 prosent elektrisk ved at vi etterinstallerer en større batteripakke når vi har fått tilrettelagt for ladestrøm i Horten og Moss, sier Øyvind Lund.

– Kontrakten vil i praksis øke vår kapasitet og gi et bedre tilbud til våre passasjerer. I tillegg forbereder vi for en eventuell elektrifisering av Horten–Moss sambandet, noe som vil gi en betydelig miljøgevinst for samfunnet.

Levering om to år
Fergen er bestilt på Sefine Shipyard i Tyrkia, der Bastø IV og V er bygd. Forventet levering er satt til oktober 2020.
 
Top