Color Line, Bygg nr. 311 ved Ulstein Verft, Bil- og Passasjer ferge "Color Hybrid"

Refvik

Administrator
Staff member
Verdens største hybridferge er snart ferdig

Ulstein Verft har snart bygget ferdig Color Lines nyeste ferge. Et grønnere alternativ i rekken av Color Lines skip.

På Ulstein Verft kan man se baugen på et ganske spesielt skip stikke ut av dokka. Der bygges nemlig det som skal bli verdens største hybridferge.

Color Hybrid er navnet på skipet som skal sørge for en mer miljøvennlig sjøfart mellom Sandefjord og Strømstad.

I 2017 ble kontrakten mellom Color Line og Ulstein Verft underskrevet. En kontrakt verdt over én milliard kroner.

Etter planen skal skipet overleveres i juni, og være klar til høysesongen 2019. Det 160 meter lange skipet skal frakte opptil 2 000 passasjerer og 500 biler fra Norge til Sverige. Det vil ha nesten dobbel kapasitet som «M/S Bohus», ferga Color Hybrid skal erstatte.

På elektrisitet inn og ut av havnen

Skipet er utstyrt med vanlige dieselmotorer, men også en stor batteripakke på 4 700 kilowatt som skal lades via en strømkabel fra et strømanlegg på land. Slik skal skipet kunne gå utslippsfritt og stille inn og ut av Sandefjords havn, en snau time til sammen. Resten av overfarten vil båten gå på dieselmotorer.

Jarle Auby står i spissen for Color Line-teamet, som for tiden er på Ulstein Verft og observerer at alt går som det skal. Han forteller at realiseringen av skipet har vært en veldig spennende prosess.

— Prosessen har vært spennende, ikke minst med alle de nye konseptene og dette med utslipp, maskineri og teknologi. Så det har vært interessant for både Ulstein og Color Line og alle de som er med.

I tillegg kan han fortelle at de har satt inn andre miljøtiltak. Blant annet å spare på mye av varmen fra eksosen til oppvarming av båten, samt mer isolasjon i innredningen.

Les meir på sidene til Nærnett.no


Foto: Ane T. Størksen
 
Top