Cruisetråden 2018

Refvik

Administrator
Staff member
Over en kilometer med cruiseskip - og alle kommer til samme tid
Fire skip med til sammen rundt 12.000 passasjerer besøker Ålesund fredag.

Gigantskipet Meraviglia er ett av de fire skipene som gjester Ålesund 8. juni. Her fra besøket 18. mai.

Fredag denne uka er det duka for storinnrykk av cruisepassasjerer i Ålesund. Da kommer nemlig i alt fire skip med totalt rundt 12.000 passasjerer til byen: Gigantskipet MSC Meraviglia, Aurora, Aidasol og Zenith.

Legger du sammen lengdene på de fire skipene snakker vi om over en kilometer med cruiseskip!

– Alle de fire ankommer til samme tid - klokka 08. Mens Meraviglia og Aurora skal ligge på Stornespiren og Prestebrygga, skal Zenith på Skansekaia og Aidasol på Flatholmen, forteller markeds- og informasjonskonsulent Synnøve Johnsen hos Ålesundsregionens Havnevesen.

– Når det gjelder antallet passasjerer vet vi ikke dette eksakt før litt nærmere ankomsten. Når vi sier rundt 12.000 er det ut fra opplysninger om et belegg på 90-93 prosent av totalkapasiteten, legger hun til.

Økt bemanning
– Fire skip og så mange passasjerer inn samtidig må være utfordrende?

– Det er det. Vi for vår del har bemanna opp havna i forhold til fortøyning, bemanna opp med securitasvakter på alle sjekkpunkt og bestilt buss slik at passasjerene på skipet på Flatholmen kommer seg til sentrum, sier Johnsen.

– Heilt klart utfordrende, samtidig har aktørene i Ålesund cruisenettverk jobba tett sammen for å få logistikken til å fungere - seinest i form av et møte onsdag denne uka. Nå var det ikke alle som hadde anledning til å møte der, men de få dette gjelder er informert i etterkant, sier leder for nettverket Bente Saxon.

Les meir på sidene til Sunnmørsposten (Krever innlogging)
 

Arild B.

Well-Known Member
"Astoria" på nordgående i Karmsundet på tur til Flåm. Et skip med en lang historie levert i 1948 som "Stockholm".
003.JPG
 
Top