DESS Aquaculture Shipping, Bygg nr. B75/1 og B75/2 ved Crist SA, Seacon SC 75 "Aqua Tromøy" og "Aqua Kvaløy"

Refvik

Administrator
Staff member
MPLFC Artic

DESS/MHG (Marine Harvest) har inngått kontrakt for sine nye brønnbåter med Artic Group Ships. Båtene er designet av Seacon og får benevnelsen SC75. Kontrakten gjelder en båt med opsjon på 3 båter til.

Planlagt levering for første båt er høst/vinter 2017.

SC75-serien: - Fokuset for den nye brønnbåten fra Seacon er å tilby en rimeligere brønnbåt uten at det går ut over kvaliteten på design, komfort, miljø og fiskebehandling. Enklere konsept, annerledes tenking og andre måter å sette sammen båt og fiskepakken på gjør at båten blir billigere totalt. Utstyret og kvaliteten generelt er på nivå med, eller bedre en, tilsvarende båter.

Fiskebehandling: - MS MPLFC Artic er utstyrt med 3000 m3 tanker for levendeføring av laks. Disse kan også brukes til avlusing, enten med bare ferskvann eller også med hydrogenperoksid.

Design: - Designet er utviklet i samarbeid med Artic Group Ships og Havyard MMC Fosnavåg. SC75 serien er modellert i 3D format. Dette gjør det lettere å arrangere og plassere dei ulike komponentene slik at forholdet mellom design og funksjonalitet blir best mulig. I tillegg er det gjennomført modellforsøk av skroget for å finne den mest ideelle skrogformen for dette fartøyet sitt bruksområde.

Hoveddimensjoner:
Lengde o.a. 76,89 m
Bredde 15,0 m
Dybde til dekk 8,00 m
Avstand mellom spant 0,50 m
Kapasitet fisketanker 3000 m3


Illustrasjon: Seacon
 

Refvik

Administrator
Staff member
Havyard MMC leverer til ny brønnbåt

Havyard MMC AS har inngått kontrakt for levering av utstyr til en ny brønnbåt. Dette betyr leveranse av en komplett pakke for fiskehåndtering til fartøyet, som har to fisketanker på til sammen 3000 m3.

Nyheten om kontrakten er omtalt i en pressemelding fra Havyard Group.

Brønnbåten skal leveres av Artic Shipping til DESS Aqua. Dette blir båt nummer to i en opprinnelig kontrakt på fire fartøy, der første båt skal leveres i slutten av 2017, og nummer to skal leveres i april 2018. Kontraktsverdien er nær 60 millioner kroner. Sluttkjøper har opsjon på leveranse av de to siste båtene i serien.

Les meir på sidene til Maritimt Magasin
 

Refvik

Administrator
Staff member
"Aqua Tromøy" har vert på prøveturer og blir levert om et par veker, mens "Aqua Kvaløy" blir levert ved årsskiftet
 

Refvik

Administrator
Staff member
Plassering av skorstein er godkjent forteller han som har tegna båten, blindsona på ca. 7,5 grader 1,8 meter over dørk styrehus.

Der er forøvrig ingen andre blind soner forran styrehuset som master, kraner etc.
 

Refvik

Administrator
Staff member
"Aqua Tromøy" innom Måløy på sin ferd fra Polen til Myklebust VerftAlle foto: Rune Stian Nybakk
 

Refvik

Administrator
Staff member
"Aqua Tromøy" skal gjere ferdig fiskehåndteringsutstyr og produksjonsanlegget for ferskvann (Reverse Osmosis) ved Myklebust Verft før den seiler til Canada.

Skal skifte namn til "Blue Revolution" i forbindelse med at den får Canadisk flagg

Les meir om dette på sidene til Salmon Business
 

Refvik

Administrator
Staff member
Fra Facebook sidene til Global Ocean Technology Group tidligere:

Nok et gjennombrudd for industrikonsernet GOT. "Aqua Kvaløy" 76 meter 3000m3 Live Fish Carrier. Dette er en ny båt som skal ferdigstilles av GOT Maritime Service for overlevering til rederiet. Den ankommer GOT Mandal 15 Juli.

 

Refvik

Administrator
Staff member
"Aqua Kvaløy" i Mandal 18. juli, skal på chart til Mowi Norway

Foto: via Dess Aquaculture Shipping AS
 
Top