Eidsfjord Sjøfarm AS, Bygg nr. 153 ved Grovfjord Mek. Verksted, 14.99m Arbeidsbåt "Sifjord"

Refvik

Administrator
Staff member
Ny kontrakt til Grovfjord Mek. Verksted

Vi skal levere en 14,99×8,8 m oppdrettskatamaran til Eidsfjord Sjøfarm AS vinteren 2019.

Bnr 153 til Eidsfjord Sjøfarm AS er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 14,99×8,8m, og blir utstyrt med en 50 tm kran, vinsj på 15 tonn samt 3 capstaner på henholdsvis 5 og 2×3 tonn. Øvrig dekksutrustning er skiveholder på skinne.

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet. Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder tørkerom/verksted samt toalett.

Hovedmotorene yter 2x450HK ved 1800 o/min, mens aggregatet er på 30 kVA. For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk HT vasker. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Bnr 153 skal leveres i februar 2019, og blir den 6. båten vi leverer til Eidsfjord Sjøfarm AS.

Kilde: Grovfjord Mek. Verksted


Illustrasjon: Grovfjord Mek. Verksted
 

Refvik

Administrator
Staff member
Namnet på denne blir "Sifjord", planlagt overlevert i slutten av denne veka...
 

Refvik

Administrator
Staff member
Overleverte ny katamaran til Eidsfjord Sjøfarm

Grovfjord Mek. Verksted har levert sin sjette båt til oppdrettsselskapet.

Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uken oppdrettskatamaranen «Sifjord» til Eidsfjord Sjøfarm i Holmøy-konsernet. Båten skal ha base på Senja, skriver verftet i en pressemelding.

Bnr 153 er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 14,99x8,8 meter, og er utstyrt med en kran 50 tonnmeter, vinsj på 15 tonn samt 3 capstaner på henholdsvis 5 og 3 tonn

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet. Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder tørkerom/verksted og toalett.

I tillegg er fartøyet levert med en ny broløsning, utviklet av Furuno Norge og Myre Elektronikkservice i samarbeid med verftet. Den er utstyrt med touch-skjermer.

Hovedmotorene yter 2x450HK ved 1800 o/min, mens aggregatet er på 29,3 kVA, står det i meldingen. For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk HT vasker. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Kilde: Intrafish.no

"Sifjord"

Foto: via verftet
 
Top