Förde Reederei Seetouristik starter opp ruta Sassnitz-Ystad med "Fjord Cat"

Refvik

Administrator
Staff member
Tyskt rederi återupptar linje till Sassnitz

Med start i september kommer det tyska rederiet Förde Reederei Seetouristik, FRS, att sätta igång med trafik på en ny linje mellan Sassnitz och Ystad.

Det var efter beskedet i april att Stena Line avsåg att stänga linjen mellan Sassnitz och Trelleborg som det framförallt på den tyska sidan började arbetas med alternativa möjligheter till en återstart av trafiken. Och under fredagen blev det klart att tyska FRS ska dra igång en linje mellan Sassnitz och Ystad, vilket Shippax var först att rapportera om.

Kortar ner restiden
Planerad trafikstart är den 15 september och då med höghastighetsfärjan FJORD CAT. Därmed kommer restiden att förkortas från runt fyra timmar och 15 minuter ner till två timmar och 30 minuter, vilket gör att linjen blir den snabbaste förbindelsen mellan Sverige och Tyskland.

Planen är att rederiet ska köra upp till två avgångar per dag per väg från och med våren 2021. Initialt blir det en avgång per dag.

Färjan ledig till hösten
Höghastighetsfärjan Fjord Cat opereras i nuläget av det norska rederiet Fjord Line för en trafik mellan Kristiansand och Hirtshals under sommarsäsongen. Det är också en av orsakerna till att den nya linjen först kan börja i september samtidigt som hamnarnas faciliteter också behöver anpassas för färjan.

Anledningen till att FRS valde Ystad och inte Trelleborg som svensk hamn ska vara att det är ett mer attraktivt resmål för tyskar som vill resa till Sverige över dagen.

Enligt Shippax investerar rederiet 15 miljoner Euro på den nya linjen, vilket innefattar köpet av färjan från Fjord Line. Fartyget kommer att levereras till rederiet den 25 augusti.

Kilde: Sjöfarts Tidnings
 
Etter 12 år hadde "Fjord Cat" sin siste tur over Skagerak mellom Kristiansand og Hirtshals i forrige veke...
 
Back
Top