Frøyanes AS, Bygg nr. 1086 & 1087 ved Tersan Shipyard, MT 1111 "Vestkapp" og "Frøyanes Junior"

Refvik

Administrator
Staff member
Marin Teknikk sikrer nye kontrakter på linebåter

Marin Teknikk har inngått kontrakter med Frøyanes AS for levering av design- og engineering for to nye linebåter.

Båtene vil ha en lengde på 50 meter og en bredde på 12,5 meter. Begge båtene skal drive fiske i norske farvann men er og designet med høy isklasse for å kunne operere også i arktiske farvann, heter det i en pressemelding. Fartøyene har fått design benevnelsen MT1111.

Fartøyene bygges med konvensjonell fremdrift og har innredning for 18 personer. De er designet i henhold til rederiets ønsker og vil bli utrustet med autoline linesystem og automatisk line-hale system, fabrikk til prosessering av fisk og god fryselagerkapasitet. Det blir flere leverandører fra Norge som får nytte godt av kontraktene med utstyrsleveranser til disse fartøyene.

Rederiet har inngått kontrakt med Tersan Shipyard i Tyrkia om bygging av fartøyene. Det første fartøyet skal leveres i desember 2019, og det andre fartøyet i februar 2020.

Les meir på sidene til Skipsrevyen

MT 111 "Vestkapp" og"Frøyanes Junior"

Illustrasjon: Marin Teknikk
 

Refvik

Administrator
Staff member
Utfrag fra artikkel på Nett.no:

"I desse dagar jobbar dei med å gjere ferdig den nye Hoddevikbuda ved sidan av – som får 20 rom. I tillegg kjem det fest- og møtesal på 240 kvadratmeter, restaurant og pub. Til saman blir nybygga på kring 1500 kvadratmeter.

Alt skal vere klart til opning 24. november, og då satsar reiarlaget på at dei samtidig kan døype sine to nyaste båtar som er under bygging ved Tersan-verftet i Tyrkia.

Båtane skal få namna MS Frøyanes Junior og MS Vestkapp og skal fiske i norske farvatn. Stig Ervik har tidlegare fortald til NETT NO at dei sel båtar for å sikre kvoter til nybygga"
 

Refvik

Administrator
Staff member
"Vestkapp" og "Frøyanes Junior" klare for prøveturer før overlevering og seilas til Norge for dåp

Foto: via Ervik Havfiske Gruppen
 
Top