France Pélagique (Cornelis Vrolijk), Bygg nr. 131 ved Havyard Ship Technology, NT 2020 "Scombrus"

Refvik

Administrator
Staff member
France Pélagique og Havyard Ship Technology har signert kontrakt om å bygge en innovativ pelagisk tråler

France Pélagique (med hovedkontor i Paris og som er en del av det nederlandske fiskerikonsernet Cornelis Vrolijk) og Havyard Ship Technology, har signert kontrakt om å bygge en innovativ pelagisk tråler på 80-meter. Levering av fartøyet er desember 2018, og skal erstatte to fartøy som ble bygget på 80-tallet. Kontrakten inkluderer en opsjon på ytterligere ett fiskefartøy.

France Pélagique har utviklet det nye fiskefartøyet i tett samarbeid med Nederlandske skipsdesign-selskapet ADS. Havyard skal bidra sterkt til videreføring av dette arbeidet innen design og ingeniørtjenester.

Havyard er veldig glade for denne strategisk viktige kontrakten innenfor ett av sine hovedsegmenter. «Vi er veldig takknemlige over å få tildelt en slik prestisjetung kontrakt, og håper vi innfrir de høye forventningene til France Pélagique», sier salgsdirektør Lars Conradi Andersen. «Designarbeidet starter med en gang, og vil sammen med tidligere inngåtte kontrakter sikre god aktivitet ved verftet i 2018».

Fiskefartøyet vil bli utstyrt med det aller siste innen teknologi for bærekraftig fisking og effektiv behandling av pelagiske arter, som sild, makrell og kolmule.

Det nye fiskefartøyet vil ha flere nyvinninger både i form av trygge arbeidsforhold for mannskapet og energieffektivitet. «Med dette nye fiskefartøyet vil vi styrke vårt arbeid innen fremtidig fiskeri; med fokus på å opprettholde sunne fiskebestander, minske miljøpåvirkningen, og ha engasjerte og stolte ansatte», sier Antoine Dhellemmes, administrerende direktør i France Pélagique. «Vi ser veldig frem til leveransen av fartøyet som en viktig milepæl i 2018, året France Pélagique feirer sitt 30 års jubileum».


Illustrasjon: ASD Ship Design B.V
 

Refvik

Administrator
Staff member
Thanks for the name :)

What about the option, have that one expired now?


Foto: via Nauta
 

Refvik

Administrator
Staff member
Overlevering av denne er utsatt fra Desember 2018 til 2. kvartal 2019 pga det er gjort nokre forandring på den i forhold til opprinneleg design
 

Refvik

Administrator
Staff member
Levering av skip

Det vises til børsmelding av 13. desember 2019 vedrørende informasjon om at Havyard Ship Technology AS ("HST") hadde gjennomført hjemmelsoverføring til bnr. 131 mot bestiller sin innfrielse av byggelånet.

HST har i dag gjennomført endelig levering av skipet mot oppgjør av leveringsterminen
 

TE-ST

New Member
Ser ut som denne har lagt til kai siden den kom fra Leirvik. Noen som vet hvorfor den ligger her?

1594282366339.png
 
Top