Havyard Ship Technology skifter namn til New Havyard Ship Technology, så til Havyard Leirvik

Refvik

Administrator
Staff member
Oppdatering av finansiell situasjon

Det vises til børsmelding av 3. desember 2019 vedrørende den finansielle situasjonen hos datterselskapet Havyard Ship Technology AS (HST), herunder inngåelse av avtaler som sikrer ferdigstillelse og overlevering av de skip som allerede var og er under utrustning ved verftet.

HST har nå oppnådd enighet med redere, GIEK, involverte banker og garantister, som også sikrer ferdigstillelse og levering av øvrig ordrebok på i alt 6 skip (fase 2-prosjekter), hvorav 5 skrog er under bygging ved Cemre i Tyrkia.

Kontraktene overføres fra HST til New Havyard Ship Technology AS (NHST) (et heleid datterselskap av HST) og skipene vil bli ferdigstilt av NHST. Levering av siste skip i denne porteføljen er planlagt medio 2021.

Som følge av de avtaler som er inngått for disse 6 skipene, har Havyard Group ASA klart å finne tilfredsstillende løsninger for samtlige skip som var bestilt ved HST, og dette produksjonsprogrammet er således fullfinansiert. For NHST påregnes det et positivt resultat som følge av gjennomføring av disse kontraktene.

Verftsvirksomheten i Havyard Group ASA blir videreført i NHST, og gruppens videre satsning innen skipsbygging vil bli videreført av dette selskapet.
 
 
Covid-19 - midlertidig nedstenging av verfts aktiviteter

Det vises til pressemelding fra New Havyard Ship Technology AS av 30. september 2020, vedrørende midlertidig stopp i aktiviteten ved verftet som følge av fire påviste smittetilfeller av Covid-19.

Etter nedstengingen har verftet jobbet tett sammen med lokale helsemyndigheter for å avklare omfanget av smittespredningen, hvor ca. 200 personer har blitt testet hittil.

Per i dag har 17 personer tilknyttet verftet fått påvist smitte.

For å hindre videre spredning og for å få kontroll over situasjonen, har Hyllestad kommune med hjemmel i smittevernloven i dag vedtatt å holde virksomheten nedstengt frem til 10. oktober 2020. Slikt vedtak vil kunne forlenges.

For de skip som er under utrustning ved verftet er det påregnelig at nedstengingen vil kunne medføre forsinket levering. Eventuelle forsinkelser vil bero på omfanget av nedstengningen og hvilke tiltak som kan iverksettes for å innhente tapt produksjonstid.
 
Covid-19 - videre nedstenging av verfts aktiviteter

Det vises til børsmelding av 2. oktober 2020, vedrørende midlertidig nedstenging av verfts aktiviteten til datterselskapet New Havyard Ship Technology AS. Dette som følge av flere påviste smittetilfeller av Covid-19.

Etter nedstengingen har verftet jobbet tett sammen med lokale helsemyndigheter for å avklare omfanget av smittespredningen, hvor 495 personer har blitt testet.

Per i dag har 75 personer tilknyttet verftet fått påvist smitte.

For å hindre videre spredning og for å få kontroll over situasjonen, har Hyllestad kommune med hjemmel i smittevernloven i dag vedtatt å holde virksomheten videre nedstengt frem til 19. oktober 2020. Slikt vedtak vil kunne forlenges inntil det anses forsvarlig å gjenåpne produksjonen.

For de skip som er under utrustning ved verftet er det påregnelig at den utvidede nedstengingen vil medføre ytterligere forsinket levering, hvilket vil bero på omfanget av nedstengningen og hvilke tiltak som kan iverksettes for å innhente tapt produksjonstid.
 
Gjenåpning av verfts aktiviteter

Det vises til børsmeldinger av 2. og 8. oktober 2020, vedrørende midlertidig nedstenging av verfts aktiviteten til datterselskapet New Havyard Ship Technology AS ("NHST"). Dette som følge av flere påviste smittetilfeller av Covid-19.

Etter nedstengingen har verftet jobbet tett sammen med lokale helsemyndigheter for å avklare omfanget av smittespredningen, hvor 495 personer har blitt testet ved verftet. Per dags dato har 91 personer tilknyttet verftet fått påvist smitte, hvor siste smittetilfelle ble bekreftet 12. oktober 2020.

Med bakgrunn i stopp i nye smittetilfeller har NHST har i dag fått tillatelse til å gjenåpne verfts virksomheten fra og med 19. oktober 2020.

For de skip som er under utrustning ved verftet er det påregnelig at nedstengingen vil medføre forsinket levering, hvor NHST vil fortsette arbeidet med å kartlegge konsekvensene og hvilke tiltak som eventuelt kan iverksettes for å innhente tapt produksjonstid.
 

Nedbemanning ved verftet

Datterselskapet New Havyard Ship Technology AS legger om driften til reparasjons- og serviceverft og reduserer tallet på ansatte. Dette som følge av de rådende markedsforhold for nybygg og at muligheter for byggefinansiering vil være utfordrende i tiden fremover.
 
Navneendring New Havyard Ship Technology AS

New Havyard Ship Technology AS endrer navn til Havyard Leirvik AS.

Navneendringen er en naturlig konsekvens av den tilbakelagte omstruktureringen av
verftsvirksomheten, og som en følge av endret strategi for selskapet fremover.

Verftet er ett av flere selskap som inngår i Havyard Group konsernet. Havyard Leirvik er ledende på
installasjon av utslippsreduserende teknologi på skip, og søker å ta en aktiv rolle i det videre arbeidet
med å redusere utslippene i skipsfarten. I tillegg vil verftet tilby tjenester innen service, reparasjon og
ombygginger. Daglig leder Karsten Sævik sier at verftet, som feiret sin 100-årsdag i 2018, har også
tidligere hatt navnet Havyard Leirvik.

- Verftet er godt kjent som Havyard på folkemunne, så det var et naturlig valg å endre tilbake til
Havyard Leirvik.

Strategisk plassering
Verftet ligger sentralt plassert ved utløpet av Sognefjorden, ikke langt fra Bergen, og er således
strategisk plassert i forhold til skipstrafikken. Verftet har overbygd tørrdokk med gode kaianlegg og
krankapasiteter og egner seg derfor godt for operasjoner i dette markedet. Verftet har de siste årene
spesialisert seg på utrustning av brønnbåter, elektriske ferger og servicefartøy til havvind, men har
også lang erfaring med andre skipstyper.

Ledig kapasitet
Havyard Leirvik AS i ferd med å ferdigstille to fartøy til det danske rederiet Esvagt. Disse skal operere
som støttefartøy til service av vindturbiner til havs og er fartøy nummer 5 og 6 bygget til denne
kunden. I tillegg ferdigstilles to avanserte brønnbåter til rederiet Frøy, også dette fartøy nummer 5 og 6
bygget til samme kunde. Verftet har opparbeidet seg viktig kompetanse på slike fartøy, og vil tilby
tjenester innenfor disse segmentene også i fremtiden.

Havyard Leirvik AS er klar til å starte med ombyggingsoppdrag, reparasjoner og servicer ved kai
parallelt med nybyggingsaktiviteten fremover. I starten av august 2021 vil det siste nybygget være
utdokket og en kan også tilby tjenester i overbygd tørrdokk.
 
Back
Top