Kragerø Sjøtjenster kjøper "Bauge" fra Danmark, blir "Tug Bauge"

Refvik

Administrator
Staff member
Kjøp av større slepebåt

Fornyelse med nytt fartøy.
Skagerak Sea Service AS har gått til innkjøp av fartøyet «Bauge» fra JD Crafts AS i Danmark.

Fartøyet er en kraftig slepebåt med dobbelt kapasistet i forhold til «Skilsø»/«Tug Frier». Slepekraften er oppgitt til 32 tonn BP.

Marked
Vi ønsker med dette fartøyet å øke vårt operasjonsområde, større slep og mindre væravhengig. Med dette øker vi vår kapasiet, på oppdrag vi tidligere ikke hadde mulighet til å utføre.

Bytte av fartøy.
Vi kommer til å selge fartøyet «Skilsø», hvor «Bauge» overtar «Skilsø» sine oppdrag. Fordelen for oss med vår fornøyelse «Bauge» er at da får vi to forskjellige fartøyer i forhold til kraft og kapasitet, istendenfor tidligere oppsett med «Skilsø og «Tug Frier» som er like i størrelse og kraft.

Kapasiteter «Bauge»
Bauge innehar en kraftig slepevinsj med 600meter 40mm wire. Den innehar også baugthruster og kran, samt svingbar dyse som gjør fartøyet drivstoffgjerrig og effektiv i slepeopperasjoner.
«Bauge» innehar World-Wide sertifikater.

Dokking
«Bauge» er nå under dokking hos Kynde og Toft i Tyborøn for flaggskifte til NOR – DNV-gl klasse samt oppgraderinger og malingsarbeid til våre farger på båtene. Fartøyet får også fornøyet 5 nye lugarer under denne dokkinga.

Nytt navn på fartøyet blir «TUG BAUGE»

Kilde: Kragerø Sjøtjenster

"Bauge"

Foto: Ukjent via Kragerø Sjøtjenster
 
Top