Nordland Fylkeskommune, Bygg nr. 304 ved Brødrene Aa, Passasjerkatamaran "Fredrikke Tønder-Olsen"

Refvik

Administrator
Staff member
Noken som veit noko meir ang. om Nordland Fylkeskommune bygger nok en passasjerkatamaran ved Brødrene Aa?

Bygg nr./lengde/passasjerkapasitet/leverings måned og år/kva ruten den skal inn i?
 

Refvik

Administrator
Staff member
Skal visst bygge en ny båt, men er ikkje bestemt kva verft som skal bygge den...
 
Bygger ny båt til Trænaruten

Fylkesrådet vil bruke 117 millioner kroner på ny hurtigbåt som skal gå i Helgelandspendelen.

Fylkesrådet har vedtatt anbudet, og vil inngå kontrakt med Brødrene Aa AS for bygging av fartøy til bruk i Helgelandspendelen - Trænaruten.

-Dette blir et løft for Træna og hele regionen. Vi gleder oss stort over å kunne tilby en flunkende ny båt til passasjerene i dette området, sier fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp).

Høye bølger

Det har gjennom år vært diskutert hvilke vær- og bølgeforhold en båt i dette sambandet må tåle. Fylkesråd Eggesvik beroliger.

-Vi bygger en båt som tåler signifikant bølgehøyd på 4 meter. Dette vil være en båt som skal tåle de røffeste værforhold langs hele Norgeskysten, underbygger Eggesvik.

Miljøgevinst

Det vil bli stil krav til aller nyeste teknologi når båten nå skal på tegnebrettet. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) slår fast at båten også vil bidra til betydelig lavere co2-utslipp.

-Utslippene vil reduseres med 30 prosent. Båten vil bli nokså lik de to nye båtene som utgjør Nordlandsekspressen, men vil være noe høyere i baugen for å takle værforholdene. Dette blir et virkelig stort løft, og vil heve reiseopplevelsen, sier fylkesrådsleder Norvoll.

Folk og gods

Den nye hurtigbåten vil ta 193 passasjerer og vil i tillegg kunne ta 16 paller med gods.

-Båten vil ha en servicefart på 32 knop. I tillegg har vi stort fokus på både passasjerkomfort, universell utforming og gode fasiliteter for mannskapet. Dette vil gi befolkningnen det beste som finnes av moderne hurtigbåter, avslutter fylkesrådsleder Tomas Norvoll
 

Refvik

Administrator
Staff member
Den nye hurtigbåten vil ta 193 passasjerer og vil i tillegg kunne ta 16 paller med gods. Båten vil ha en servicefart på 32 knopBegge illustrasjoner: Brødrene Aa
 

Refvik

Administrator
Staff member
Forstår det slik at "Fredrikke Tønder-Olsen" blei sjøsatt for ca. ei vekes tid sida i Hyen
 

TerjeV

New Member
Ser på Ais at den står oppført med lengde og bredde 48x11m. Kan dette stemme? Er vel isåfall lengste båten dei noen sinne har levert inni Hyen
 
Top