Norled, Bygg nr. B619/1-4 ved Remontowa Shipyard, LMG 120-DEH "Festøya/Solavågen/Mannheller/Fodnes"

Refvik

Administrator
Staff member
Naturleg nok forsinkelser pga Corona, "Festøya" blir ikkje klar for trafikk før i juli mens "Solavågen" blir først klar på ettersommeren eller tidleg høst
 

Refvik

Administrator
Staff member
"Festøya" overlevert onsdag denne veka, mens "Solevågen" er planlagt overlevert tidleg i August


"Festøya"

Foto: via Remontowa
 

Jan

Member
1593348658889.png
Værfast i Kristiansand ? Blir vel der noen dager da. Det er jo ikke rare fribordet opp til redningsflåter og salongvinduer.
 
Last edited:

Jan

Member
Dei har vel begrensninger i fartssertifikatet som dei må ta hensyn til
De må vel uansett ha dispensasjon for å gå utaskjærs hvis det er kategori 2, men det er mulig at dispensasjonen er konkret mhp. bølgehøyde. Nå var de nede i 5 knop før de dreide av til Kristiansand ser jeg, så det kan like gjerne være en fornuftig vurdering fra kapteinen. Det er jo bare å sammenligne med supplybåten bak på bildet, så ser en at det ikke er rare greiene å gå ut på havet med.
 
Last edited:

Refvik

Administrator
Staff member
Ca. 12 Juli settes "Festøya" inn på sambandet Festøya-Solavågen og blir dermed andre elektriske ferge på dette sambandet.

Men begge vil gå på diesel siden ladetårn ikkje er montert i Solavågen da dei vil bygge ny fergekai der først kor arbeidet ikkje starter opp før i Oktober, dermed blir det ikkje elektrisk før årsskifted 2021/22
 

Refvik

Administrator
Staff member
Ser "Festøya" ligger i Volda nå, er det kanskje for å teste ut ferjeleiet der og på Folkestad i tilfelle den må avløse på sambandet?
 

Erik

Active Member
Har ligget der siden hun kom opp. Er vel div arbeid. Skal etterhvert erstatte Finnøy som igjen skal erstatte Hardanger på Mannheller-Fodnes.
 
Top