NTS Shipping AS kjøper MS Nordkinn

Refvik

Administrator
Staff member
NTS Shipping AS har i dag signert avtale om kjøp av kjøl- og frysefartøyet MS Nordkinn.

– Med denne investeringen følger NTS Shipping AS opp uttalte ambisjoner om videre utvikling av fraktsegmentet, sier konserndirektør Harry Bøe i NTS-gruppen.

NTS Shipping AS driver fra før av kystfraktskipet MS Folla2, som går i ukentlig rute mellom Namsos og Tromsø. MS Folla2 frakter i hovedsak trelast og fiskefôr, i tillegg til stykkgods.

80 meter lange MS Nordkinn er bygget i 2006. Fartøyet har vært en del av Nor Lines AS sin flåte. Deler av Nor Lines AS ble i høst kjøpt av Samskip, etter at Konkurransetilsynet 28. august godkjente transaksjonen.

Formelt er det færøyske rederiet Sp/f Skipafelagid Nor Lines som selger fartøyet. Partene er enige om ikke å oppgi salgssum.

MS Nordkinn er en såkalt reefer, bygget for frakt av kjøl- og frysevarer. Fartøyet har en samlet lastekapasitet på 2.500 tonn, med kjøl- og frysekapasitet i alle lasterom. MS Nordkinn er også utstyrt med sideport og palleheiser, samt en 50 tonns tungløftkran.
 

Refvik

Administrator
Staff member
«Nordkinn» til Halsnøy for oppgradering

MS “Nordkinn” skal til Halsnøy dokk for oppgradering og installasjon av losseanlegg for fiskefôr, samtidig som NTS Shipping flagger fartøyet hjem.

Åtti meter lange MS”Nordkinn”er bygget som et kjøl- og fryseskip i 2006. Siden 2017 har fartøyet gått i fraktfart langs Norskekysten til og fra kontinentet, blant annet med frossenfisk. NTS Shipping AS, som fra før av har avtaler om fôrfrakt med Ewos, tilpasser nå fartøyet med losseanlegg for fiskefôr. NTS Shipping AS har i dag besluttet at ombyggingen skal skje ved Halsnøy dokk.

Ombyggingsarbeidet er forventet å starte uke 17. Multi Maritime, som har tegnet båten tidligere, står for design av ombyggingen.

“Nordkinn” bytter navn til ”Rotsund” etter ombyggingen. Lastekapasiteten blir på ca. 2000 tonn. Losseanlegget leveres av danske Fjordvejs Maskinfabrik AS.
Lossekranen får en rekkevidde på 28 meter, og lossesystemet har en kapasitet på ca. 150 tonn fiskefôr i timen.

Les meir på sidene til Skipsrevyen

"Nordkinn", tbn "Rotsund"

Foto: Ukjent
 

Refvik

Administrator
Staff member
Fra Facebook sidene til Halsnøy Dokk 10. mai:

Travle tider i dokken ⚓ Nå er vi godt i gang med å gjennomføre oppgraderinger og installere lossanlegg for fiskefôr på "MS Nordkinn", som også skal døpes om til "MS Rotsund".

 
Top