Polar Ltd/Seaview Ltd, Bygg nr. 1101 ved Tersan Shipyard, MT 1112 L "Polar Bay"

Refvik

Administrator
Staff member
Marin Teknikk sikrer designkontrakt for eit fiskefartøy for fiske i Antarktis

Marin Teknikk AS har inngått kontrakt med eit internasjonalt fiskeriselskap for levering av design og engineering av ein linebåt med design betegnelsen MT1112 L. Fartøyet vert bygd med høg isklasse og skal i hovedsak drive fiske i Antarktis etter «Patagonian Toothfish». Fartøyet vil ha ei lengde på 60,50 meter, ei bredde på 13 meter og innreing for 30 personar.

Fiskefartøyet skal byggast på Tersan Shipyard med byggenummer 1101 og vert den åttande fiskebåten med MT-design som blir bygd på det anerkjende verftet i Tyrkia. Planlagt levering for fartøyet er 1. september 2021.

Fartøyet skal utrustast med eit moderne autolinesystem og fabrikk der det er lagt fokus på logistikk og skånsom håndtering av fisken for best mulig kvalitet på produktet. Fabrikken vil også være utstyrt med systemer for å ta vare på restråstoff av fisken. Skrogdesign og framdriftssystem er optimalisert for operasjoner i krevjande isforhold samt for redusert utslepp av miljøfarlige avgasser.

Fleire anerkjente leverandørar frå Norge får nyte godt av kontrakta med forskjellig utstyrsleveransar til fartøyet.
Det er veldig gledelig at eit nytt utenlandsk fiskeriselskap kjem til Marin Teknikk for å designe sin fiskebåt. Kontrakta styrker Marin Teknikk sin posisjon i det krevjande og ikkje minst spennande markedet innanfor for design av fiskefartøy.

Fartøyet skal operere i særs utfordrande havområder i Sydishavet. Marin Teknikk har teikna fleire andre fartøy, bla. for Ervik Havfiske, som opererer i dei same tøffe områda med svært stor suksess.

MT 1112 L

Illustrasjon: Marin Teknikk
 

Refvik

Administrator
Staff member
Namnet på denne ser ut til å bli "Polar Bay", skal registreres i Chile ser eg for Polar Ltd/Seaview Ltd på Falklandsøyene

 
Top