Skipsulykker

HSNC

Active Member
Brann i dykkerfartøy


Et 40 fots dykkerfartøy står i brann i Dønnesfjord i Hasvik i Finnmark og er sluppet ut på fjorden på grunn av detonasjoner fra gassflasker om bord.

– Det er en god del eksplosjoner og detonasjoner fra gassflasker under høyt trykk. Dette er gasser som er lett antennelige, så det har vært vanskelig for brannvesenet å gå nært fartøyet, sier operasjonsleder Svein Erik Jacobsen til NTB klokka 7.

Fartøyet ble sluppet løs fra kaia for å sikre nærliggende bebyggelse og fartøyer, opplyser Jacobsen.

– Det har drevet i land på motsatt side og ligger i fjæra der. Vi må la det brenne fra seg før man kan nærme seg fartøyet.

En mann som sov om bord meldte ifra om brannen. Han er tatt hånd om av helse etter å ha fått lettere røykskader.

Politiet fikk melding om brannen klokka 4.31 natt til søndag.

Kilde: VG.no
 

HSNC

Active Member
Ro-ro færge og containerskib kolliderer
2_2018108965.jpg

Foto: Gendarmerie Nationale

Mandag 8. oktober 2018 kl: 08:58

En ro-ro-færge og et containerskib kolliderede i Middelhavet nær Korsika søndag. Ingen kom til skade, men miljømyndigheder fra Italien, Frankrig og Monaco samarbejder om oprydning af et udslip, formentligt af brændsstof, der strækker sig over næsten to og en halv kilometer.

Den 162 meter lange tunesiske færge Ulysse, der opereres af Cotunav, kolliderede med containerskibet CSL Virginia, der lå for anker cirka omkring 17 sømil fra Middelhavsøen klokken 07.30. det forårsagede et hul i , containerskibets skrog på flere meters længde.

Ulysse var på vej fra Genova i Italien til hovedstaden Tunis i Tunesien da færgen af ukendte årsager sejle direkte ind i styrbords side af containerskibet. Der er ikke rapporteret om skader på færgen, der blev liggende med stævnen godt begravet i siden på det cypriotisk flagede CSL Virginia.

Ulysse ligger her mandag morgen stadig fastkilet og virker som en prop i siden af containerskibet, der sikkert vil få slagside på grund af vandindtrængning, hvis man forsøger at adskille de to skibe, før lækagen er tætnet.

CSL Virginia havde ikke nogen last ombord, da kollisionen skete. Hændelsen fandt angiveligt sted i roligt vejr med god sigtbarhed.

Kilde: www.maritimedanmark.dk
 
Top