Skipsulykker

Refvik

Administrator
Staff member
RS «Idar Ulstein» kan repareres

Fredag ettermiddag kom meldinga: Redningsskøyta kan repareres

Sunnmørsposten skreiv tidligere fredag at Redningsselskapet fortsatt ikke vet om RS «Idar Ulstein» kan repareres. At de, to og en halv måned etter at båten gikk land på Grytastranda, fortsatt venter på rapport fra verftet.

Fredag ettermiddag kom beskjeden:

– Jeg fikk e-post kl.13.30 i dag om at RS Idar Ulstein kan repareres og forventes å være på plass hos oss i desember 2019/januar 2020, skriver Bertil Holen, regionleder i Redningsselskapet, til Sunnmørsposten fredag kveld.

RS «Idar Ulstein» blei sendt til det svenske verftet Swede Ship Marine, nordvest for Göteborg, etter ulykka.

– Det er der båten er bygd. Og der ligger for øvrig også den neste båten i samme klasse: RS «Odd Fellow III» og får siste finish. Båten, som skal ha tilhold i Bodø, skal døpes i april. Etter dette skal den på signingsferd oppover kysten, og 19. mai kommer den til Ålesund, sier Holen.

RS «Hans Herman Horn» har vært inne for RS «Idar Ulstein» siden ulykka. Ifølge regionlederen er det ingen signaler per nå om at de ikke får beholde erstatteren videre mens RS «Idar Ulstein» er på verksted. I tillegg til RS «Hans Herman Horn» har Redningsselskapet følgende redningsskøyter stasjonert i Møre og Romsdal: «DNV2», «Mærsk» og «Erik Bye».

Les meir på sidene til Sunnmørsposten
 

Tim S.

Member

Tim S.

Member
En mann er sendt til Ålesund sjukehus etter en redningsaksjon i Borgundfjorden utenfor Ålesund. Etter å ha stoppet fiskebåten trengte hurtigbåten MS «Nørvøy» selv hjelp av redningsskøyta Hans Herman Horn etter å ha fått garnet viklet inn i maskineriet.
https://www.smp.no/nyheter/2019/02/26/–-Dykkerne-hoppet-raskt-i-vannet-og-fikk-hentet-opp-personen-18545604.ece
https://www.tv2.no/a/10440185/
https://www.rbnett.no/nyheter/2019/02/26/Mann-funnet-hengende-fast-i-garnet-etter-fiskebåt-18545295.ece
En mann er bekreftet omkommet etter at han ble funnet i sjøen, hengende fast i garnet til en fiskebåt i Borgundfjorden utenfor Ålesund.
https://www.adressa.no/nyheter/inne...i-fiskebåtulykke-utenfor-Ålesund-18545476.ece
 
Top