Torghatten Trafikkselskap, Bygg nr. 38 ved Sefine Shipyard, MM 74 FC EL "Heilhorn"

Refvik

Administrator
Staff member
#1
Torghatten bestiller ny hybridferje

Torghatten Trafikkselskap har signert kontrakt med det tyrkiske verftet Sefine Shipyard om å levere ny hybridferje til sambandet Vennesund - Holm. Ferja leveres i 2020, og er designet av Multi Maritime i Førde.

– Vi er svært glad for å kunne fortsette med å fornye flåten og satse på grønn teknologi, sier adm. direktør i Torghatten Trafikkselskap, Stein Andrè Herigstad-Olsen, i en pressemelding.

Verftet Sefine Shipyard er godt kjent for Torghatten-konsernet, og har til nå bygd fire ferjer for Torghatten. Herigstad-Olsen er trygg på at Sefine vil bygge et kvalitetsbygg, og ser fram til å fortsette samarbeidet med dem.

– Også dette nybygget er designet av Multi Maritime, og de fokuserer på god sjødyktighet, energieffektivitet og gode kundeopplevelser. Den nye ferja kommer til å by på en veldig god reiseopplevelse for passasjerene, og øker også kapasiteten på sambandene. Fra og med sommeren 2020 har vi to ferjer som tar 60 biler, sier Herigstad-Olsen.

I fjor ble Torghattens nyeste stolthet, Hornstind, den første ferja med biodiesel plug in hybrid-teknologi, satt inn på sambandet Tjøtta – Forvik. Nå investerer selskapet i ei ny miljøvennlig ferje. Hornstind ble også designet av Multi Maritime, men denne ble bygd av Fiskerstrand Verft.

– Med disse ferjene fremskynder vi det «grønne skiftet» på Helgeland med flere år, og vi er stolt av det samfunnsansvaret vi har tatt, understreker direktør Herigstad-Olsen.

Den nye ferja får navnet Heilhorn. Den blir 84,30 meter lang og 14,20 meter bred. Kapasitetene er oppgitt til 199 passasjerer og 60 personbilenheter på ett dekk.

Kilde: Maritime Magasin

MM 74 FC EL "Heilhorn"

Illustrasjon: Multi Maritime
 
Top