Lindblad Expedition-National Geographic, Bygg nr. 312 og 316 ved Ulstein Verft, Ulstein CX 104 "National Geographic Endurance/Resolution"

Vellykket prøvetur for «NG Endurance»

Prøveturen til «NG Endurance» ble gjennomført sist helg. Nå skal ekspedisjonscruiseskipet snart returnere til Ulstein Verft for den avsluttende byggefasen før skipet legger ut på første tur til Arktis.


En prøvetur innebærer omfattende testing av systemene om bord. Blant annet blir fremdrift og navigasjon testet ut, og ulike nødmanøvre som Safe Return To Port.

På prøveturen deltar blant annet personer fra de ulike fagdisiplinene til Ulstein, som design, engineering og prosjektledelse, som samarbeider tett med teamet i rederiet Lindblad Expeditions. Også kapteinene fra Lindblad er om bord. I de siste timene før skipet returnerer til verftet får rederiet mulighet til å operere skipet og lære det bedre å kjenne.

«NG Endurance» er det første polare nybygget til Lindblad Expeditions. Skipet er designet av Ulstein Design & Solutions AS.

kapteiner-ng-endurance.JPG

Foto: Ulstein

folk-om-bord-ng-endurance.JPG

Foto: Ulstein
 
Nokre bilder til av "National Geographic Endurance"
NatGeoEnd01.jpg


NatGeoEnd02.jpg


NatGeoEnd03.jpg
NatGeoEnd04.jpg


NatGeoEnd05.jpg


NatGeoEnd06.jpg

Alle foto: via Ulstein

NatGeoEnd07.jpg

Foto: Atle Remmereit via Ulstein
 
Da har "National Geographic Endurance" seilt fra Ulsteinvik og er på vei til Fredrikshavn i Danmark, bilde fra da den passerte Alden
FB_IMG_1592595080756.jpg
Foto: Jan-Arne Støylen
 
"National Geographic Resolution" blei dokka inn idag torsdag ved Ulstein verft
National Geographic Resolution 01.jpg

National Geographic Resolution 02.jpg

National Geographic Resolution 03.jpg

National Geographic Resolution 04.jpg
Alle foto: via Ulstein Verft
 
Back
Top