Trelleborgsordføreren truer med å lukke havnen

Risberg

Active Member
I skuffelse over at Trafikverket hverken har ringvei rundt byen eller dobbeltsporet jernbane med i sin nasjonale transportplan truer trelleborgsordfører Rubin med å lukke havnen og bygge boliger på arealet. Trelleborgs havn er Skandinavias største ro/ro-havn og Sveriges nest største godshavn - 25% av svensk import kommer inn over Trelleborg, som Rubin mener at den svenske staten nu må finne et annet sted for å få inn. Også Ystad er veldig skuffet over manglende tiltak for å forsyne Skåne med nok elektrisitet, og må stoppe sine utvidelsesplaner av havnen der.
 
Europas mest inkompetente infrastrukturminister, Thomas Eneroth, har idag svart at man endrer ikke i statlig transportplanlegging ved trusler, men la samtidig til at regjeringen vil foreta endringer i Trafikverkets forslag og at Trelleborg er en viktig havn.

Densamme minister har tidligere uttalt om behovet av att opprettholde et jernbanealternativ til Øresundsbroen og ikke minst broen over Kiel-kanalen (jernbanefergeforbindelsen Trelleborg - Rostock) at Det kan inte alltid vara så att staten i alla sammanhang ska säkra den typen av infrastruktur-lösningar, här måste marknaden ta sitt ansvar.
 
Back
Top