Ervik Havfiske, Bygg nr. 1118 ved Tersan Shipyard, MT 1217 "Frøyanes"

Refvik

Administrator
Staff member

Gledelege kontrakter for Marin Teknikk​

Marin Teknikk er stolt over å ha sikra kontrakt for design og engineering for eit nytt banebrytende fiskefartøy. Dette blir det første av sitt slag som noen gang er bygd. Meir informasjon vil komme på eit seinare tidspunkt.

Videre har selskapet også gjort avtaler på diverse ombyggingsoppdrag for fiske-, offshore-, offshore wind og aquaservice-fartøy. I tillegg jobbes det med mange nye skipsdesign med lavutslipps løsninger i flere nye markedssegmenter som en har store forventninger til. Med dette som bakteppe ser vi fram mot et spennede 2022!

Kilde: Marin Teknikk

teaser-20211217-1920x1080.jpg

Illustrasjon: Marin Teknikk
 

Utdrag fra artikkelen:

Norges største linerederi bygger sin største båt noensinne. Og det blir ikke en linebåt

Ervik Havfiske brukte Framflyt-konferansen ved Måløy vidaregåande skule til å avsløre at de nå skal i gang med å bygge selskapets nye flaggskip. Nye Frøyanes blir den største båten de noensinne har bygget. Og det blir ikke en linebåt.

– Den blir 69,5 meter lang og 17 meter bred. I tillegg kommer den til å revolusjonere det fiskeriet den skal delta i

Hva slags fiskeri er det snakk om? – Nei, det holder vi litt hemmelig. Det jeg kan si er at dette ikke blir en linebåt, og at den skal fiske i norsk farvann. Vi kommer ikke til å gi så mange detaljer om hvilken type båt dette er, men en modell av den kommer til å bli avduket på fiskerimessa i Trondheim i august. Dette kommer uansett til å bli en båt som vil trenge mange lærlinger, og ikke minst mye arbeidskraft fra nærområdet.

Nye Frøyanes skal etter planen leveres til Ervik Havfiske i oktober 2023, og skal settes i drift fra januar 2024.


Nye Frøyanes, Ervik Havfiske.jpg
Illustrasjon: Marin Teknikk
 
Eller kanskje raudåte? Er ikke så mange fiskeri ellers det er mulig å komme inn i uten å kjøpe rådyre kvoter. Men hvor skal denne båten bygges? Med levering i oktober 2023 er den kanskje kontrahert eller blir det med det aller første. Ervik har vel bygd sine ved Tersan i Tyrkia de siste årene.
 
Blir visstnok et et kombinert fiske- og fangstfartøy for trål og krabbefiske med dragebrønn
 
Back
Top