Esvagt/Crowley, Bygg nr. 793 ved Fincantieri Bay Shipbuilding, HAV 832 SOV "TBN"

Refvik

Administrator
Staff member

HAV Design sikrer gjennombrudd i det amerikanske havvindmarkedet​

CREST har valgt HAV Group ASAs datterselskap HAV Design til å utvikle et nytt servicefartøy (SOV) for et amerikansk havvindprosjekt. Kontrakten markerer det amerikanske gjennombruddet for HAV Design, som blir den første europeiske skipsdesigneren til å utvikle en SOV for det amerikanske markedet. "Vi har designet og utviklet en rekke SOV-er for bruk i krevende offshore-klima, men dette er første gang vi designer et fartøy for det amerikanske markedet. Vi er sikre på de operasjonelle fordelene våre fartøysdesign gir, hvor vi tror at denne kontrakten kan åpne døren for videre arbeid i USA, sier Gisle Vinjevoll Thrane, salgsdirektør i Norge-baserte HAV Design. Ytterligere informasjon om kontrakten og fartøyet vil bli gitt etter at HAV Design har signert den endelige kontrakten med CRESTs valgte verft. HAV Design, som er et datterselskap av HAV Group ASA, notert på Euronext Growth Oslo, har hovedkontor i Fosnavåg, Norge.
 

USA-kontrakt blandt de største i Esvagts historie​

Med en 15-år lang kontrakt om at servicere den største havvindmøllepark i Nordamerika har Esvagt fået et gennembrud med en storkontrakt på det hastigt voksende amerikanske havvindmarked

Esvagts velafprøvede norske SOV-design i en Jones Act-version. Illustration: Esvagt
CREST; Esvagts amerikanske joint-venture med Crowley Maritime, har underskrevet sin første kontrakt på det nordamerikanske.

I den 15-år lange aftale med Siemens Gamesa vil CREST levere og drive en nybygget SOV til Nordamerikas største havvindmøllepark, Coastal Virginia Offshore Wind, beliggende ud for kysten af Virginia. CREST vil begynde at bygge SOV'en omgående med henblik på idriftsættelse i 2026.

Historisk stor kontrakt​

Kontrakten bygger på det eksisterende forhold mellem Siemens og Esvagt i Europa, hvor Esvagt er markedsleder inden for offshore-vind SOV-operationer, hvilket er af stor betydning for CREST på et tidspunkt, hvor væksten på det amerikanske havvindmarked accelererer hurtigt.
Kontrakten er blandt de absolut største i Esvagts historie og passer perfekt ind i det danske rederis strategi om at understøtte kundernes vækstambitioner inden for havvind internationalt:

- Denne kontrakt repræsenterer en væsentlig milepæl i vores bestræbelser på at udbrede Esvagts førende europæiske offshore vindposition til udvalgte internationale markeder, efterhånden som de udvikler sig, siger Søren Karas, Chief Strategy and Commercial Officer i Esvagt, og uddyber:

- Der er et betydeligt momentum på det amerikanske vindmarked og en lovende pipeline. Kombinationen af vores uovertrufne europæiske SOV-ekspertise og Crowleys dybe lokale erfaring giver os en stærk platform til at støtte vores kunders ambitioner.

Jones Act​

Esvagt og Crowley dannede i 2021 CREST Wind-partnerskabet, der opererer inden for den særegne amerikanske Jones Act- lovgivning med specifikke krav til lokalt ejerskab, skibsbygning og besætning.

- Dette fartøj er en vigtig milepæl i rejsen mod vores ambition om at udvikle og muliggøre et amerikansk havvindmarked og understøtte USAs behov for bæredygtig, vedvarende energiproduktion, siger Bob Karl, Senior Vice President og General Manager, Crowley Wind Services.
 
Denne blir bygg nr. 793 ved Fincantieri Bay Shipbuilding for levering Desember 2025
 
Back
Top