Ferjerokeringer fra nyttår, "arbeidsledige" ferjer

Jan

Member
Det blir vel farvel med "Rosesund" ex "Fjordgar" på Hjellestad i dag. Men forandringen blir ikke så stor til "Nårasund". (Begge youtubeklipp av Varre Fjell)
 
Last edited:

Peter

Member
"Petter Dass" er i Hordaland på Kvanndal-Utne i påvente av "Utnefjord"

"Alsten" har avløst "Tjøtta" på Levang-Nesna, mens "Tenna" er tilbake på Søvik-Herøy
 

opingebr

Member
Akkurat. Takker.
Så pr i dag er "Rana" den eneste ferja Boreal har som ikke har noe fast samband? ("Hasfjord" er jo solgt, og "Sigrid" er vel fortsatt utleid til Norled?)
 

Peter

Member
Ja, men tror Boreal har leid "Stallovarre"
Mulig "Sigrid" blir tilbakelevert også, Norled har jo nok ledige ferjer selv etterhvert nå.
 

Arild B.

Well-Known Member
"Gloppen" ble ikke liggende lenge i Valevåg... nå går den på Jektevik-Nordhuglo-Hodnanes mens "Folgefonn" er på verksted på Rubbestadneset.

"Solskjel" har overtatt på Fedje-sambandet mens "Utne" er på tur sørover... står Stavanger på AIS.
 

Jan

Member
"Hardingen","Finnøy" og "Ivar Aasen" venter på bedre vær i Måløy ser det ut til. Hvis de ikke tåler stiv kuling aktenfra over Stadt (som gjerne betyr en 5-6m signifikant bølgehøyde), så kan de bli liggende en stund. Det kan være en mulighet lørdag kveld. https://www.barentswatch.no/bolgevarsel/stad/4
 
Last edited:

opingebr

Member
Har Norled kjøpt/leid "Sognefjord"? Med så mange ferjer som de har til overs skulle man ikke tro de trengte det men...
 

opingebr

Member
"Hardanger" og "Ryfylke" går på Mannheller - Fodnes inntil nybyggene kommer. I følge Fjordfaehren er disse solgt til Boreal. Hvor skal Boreal evt bruke disse hen?
 

opingebr

Member
Uansett, det kan se ut til at det går mot omfattende utrangering/salg/hogging(?) av en del av de minste og eldste ferjene, spesielt Norled bør vel få et solid overskudd av ferjer snart?
 

Jan

Member
Det ligger endel til salgs ja, men ikke så mange fra Norled enda, bare "Fedjefjord" og "Gloppen" akkurat nå tror jeg. Og "Melderskin" som det ryktes skal hugges.
De har jo solgt unna de to nevnte "Hardanger" og "Ryfylke" + "Bjørnefjord" og "Fjordveien", og har vel også hatt endel innleide, "Sigrid" og "Petter Dass" bl.a.
 

Erik

Active Member
Kvinnherad, Jondal, Ølen, Melderskin, Etne, Gloppen er ferger som muligens ikke har noe fremtid.. Jeg tror de vil slite med salg. Så de fleste ender opp som spiker tror jeg.. Hordaland, Vikingen, Hardingen, Høgsfjord, Folgefonn, Stord, Ullensvang osv blir nok med litt lengre som reserver.
 
Top