Salmar Nord, Bygg nr. 147 ved Grovfjord Mek. Verksted, 14.99m Arbeidsbåt "Kvittind"

Refvik

Administrator
Staff member
Ny kontrakt til Grovfjord Mek. Verksted: – Det er en fjær i hatten for oss

Grovfjord Mek. Verksted skal levere en oppdrettskatamaran til Salmar Nord sommeren 2018.


Den nye oppdrettsbåten, bnr 147, er en oppdrettskatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 14×7,6 meter.

Den blir utstyrt med en Palfinger PK32080 marine kran på 30,5 tonnmeter, to capstaner på tre tonn, samt hydraulisk HT vasker.

Båten er bygget med et romslig rorhus med 1 førerstol, pantry og sofagruppe. Båten har et stort dekkshus som inneholder verksted, garderobe/tørkerom samt WC.

Hovedmotorene yter 2x380HK ved 2100 o/min, mens aggregatet er på 29,3 kVA. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

– Det er en fjær i hatten for oss at Salmar Nord velger oss, i skarp konkurranse med andre norske verft, sier Bård Meek-Hansen, daglig leder i Grovfjord Mek. Verksted.

Båten blir bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.


Illustrasjon: Grovfjord Mek. Verksted
 

Refvik

Administrator
Staff member
- Dette blir en flott arbeidsplass

Grovfjord Mekaniske Verksted overleverte nylig en ny oppdrettskatamaran til SalMar Farming. «Kvittind». som den heter, skal være stasjonert på Indre Bringenes.

Oppdrettskatamaranen er 14 x 7,6 meter, og bygget i henhold til den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Båten, som blir stasjonert på Indre Bringenes, skal fungere som lokalitetsbåt på omliggende lokaliteter. «Kvittind» er utstyrt med Palfinger PK32080 marinekran på 30,5 tonnmeter, 2 capstaner på 3 tonn fra Lorentzen, samt hydraulisk HT vasker fra Pump Supply. Båten er bygget med et romslig rorhus med 1 førerstol, pantry og stor sofagruppe.

Les meir på sidene til Skipsrevyen

"Kvittind"

Foto: Ukjent via Grovfjord Mek. Verksted
 
Top