Torghatten Nord AS, Bygg nr. 546 ved Oma Baatbyggeri, OMA-CAT 29M Kombinert Last- & Passasjerkatamaran "Børtind"

Refvik

Administrator
Staff member
Oma inngår kontrakt med Torghatten

Oma Baatbyggeri AS og Torghatten Nord AS har inngått kontrakt om levering av en 29 meter last/passasjerkatamaran.

Båten har fått verkstedets Bygg Nr. 546 og skal overleveres i juni 2020. Båten som har en kapasitet på 147 passasjerer og servicefart på 30 knop, skal benyttes i forbindelse med et hurtigbåtsamband som Torghatten Nord AS betjener i Troms, heter det i en melding fra Oma.

Dette er en 29 meters kombikatamaran som er basert på tidligere konsept som verftet har levert en rekke av til forskjellige norske rederier. Med denne kontrakten har ordrereserven passert 500 millioner for baatbyggeriet og sikrer god sysselsetting ut 2021. Med den siste ordren har båtbyggeriet syv fartøy som skal leveres innen utgangen av 2021. Den første av disse, som er en batteridrevet ferje til Boreal, skal leveres nå i slutten av juni.

Kilde: Skipsrevyen
 

VegardM

New Member
Men, skal den brukes i Troms(Rute 9 Skjervøy-Kvænangen-Vorterøy) eller i Nordland(Rute 18-539 Bodø-Væran)? Ser Oma skriver den skal brukes i Troms, men har sett andre som mener den skal brukes i Væran-ruta.
 

Refvik

Administrator
Staff member
Har den et bygge nr. fra Marine Aluminum som har bygd skroget?

Alle foto: via Oma Båtbyggeri
 

Refvik

Administrator
Staff member
Ser "Børtind" har vert ute på prøvetur denne veka, så da nermer det vel seg overlevering snart?

Foto: Kjell Sverre Aasheim
 

Sv1

New Member
Kem levere vannjet te denna ?
MJP som levere vannjet. Etter Rolls Royce sveik Oma for ein del år sida, så måtte dei finne ein ny leverandør. MJP har betydelig betre virkningsgrad også. Ein får nok aldri sjå ein RR Kamewa installasjon i eit Oma nybygg igjen .
 
Top