"Askeladden" - Statoil’s Cat J Jackup Rig

Bjørn Ottosen

New Member
BLUE MARLIN ankom Hjeltefjorden i 21. September om ettermiddagen med den første av Statoil's Cat J rigg, ASKELADDEN, som ankret opp i fjorden rett utenfor basen. Om noen uker kommer også søster-riggen, ASKEPOTT. Begge riggene skal til Coast Center Base for siste klargjøring og mobilisering før sine oppdrag på Oseberg og Gullfaks. For å kunne gjennomføre oppdraget måtte CCB få på plass solide fundamenter på grunnen hvor riggene skal stå. Den ene riggene skal stå på 19 meters dyp ved kai, den andre på over 60 meters dyp i havnebassenget.

De var altfor store til å kunne passere Suez-kanalen, så ferden fra Sør-Korea har gått rundt Sør-Afrika. De to kjempene fraktes av fartøyene Dockwise sine to fartøy, BLUE MARLIN og OHT HAWK, som kommer med ASKEPOTT. Den skal i første rekke bore gjennom den ubemannede brønnhodeplattformen på Vestflanken 2, som er en del av Oseberg.

Det innledende boreprogrammet for ASKELADDEN er knyttet til påviste reserver og til gassnedblåsningsbrønner på et av satellittfeltene på Gullfaks.

VvX3C1F.jpg


Gn8AyMO.jpg


dGCQehs.jpg


cA6eDuP.jpg


3KiTBqQ.jpg


nmJocLr.jpg


3ikNR7f.jpg


Tt8kG3K.jpg


j4Bp8St.jpg


X9dv2gk.jpg


whJJ4Qd.jpg


P6rf1VJ.jpg


QayIQ67.jpg
 
Back
Top