Ervik Havfiske Gruppen, Bygg nr. 1100 ved Tersan Shipyard, MT 1112 L "Argos Helena"

Refvik

Administrator
Staff member
Ervik Havfiske Gruppen bygger enda en ny linebåt hos Tersan

Argos Helena skal leveres i 2021

Ervik Havfiske Gruppen på Stadlandet har inngått kontrakt på enda et nybygg hos skipsverftet Tersan i Tyrkia. MS Argos Helena blir skreddersydd for linefiske etter Tannfisk i Sørishavet, og skal leveres i 2021. – Dette er vårt 6 nybygg fra det tyrkiske verftet og byggenummer 100 ved Tersan, forteller konsernsjef Stig Ervik i Ervik Havfiske Gruppen.

- Det sier seg selv at vi er svært godt fornøyd med samarbeidet. Tersan har bygget og levert MS Frøyanes, MS Nordic Prince, MS Argos Georgia. MS Vestkapp og MS Frøyanes Junior blir levert nå i desember. I tillegg har vi MS Rolf Asbjørn som også er bygget ved det tyrkiske verftet, forteller Stig Ervik.
Linebåtrederne Kjell Magne og Stig Ervik har også denne gangen valgt skipsdesign og engineering fra Marinteknikk AS. - Det er leveranse nr 11 til oss fra Marinteknikk – og vi føler at vi i lag med skipsdesign selskapet har fått bygget inn mye av vår 40 års linebåt-erfaring i de nye fartøyene, sier Stig Ervik. Marinteknikk AS er i dag et av verdens fremste innen avansert skipsdesign

MS Argos Helena skal være klar for levering i september 2021 og vil ha ei lengde på 60,50 meter og ha lugarkapasitet for 30 personer. Linebåten bygges med høy is-klasse. Båten utrustes med såkalt «moonpool» og en topp moderne fabrikk.

Det blir flere anerkjente leverandører fra Norge som får nyte godt av kontrakten med utstyrs leveranser til fartøyet.

Salgsdirektør Richard Gjerde i Marinteknikk påpeker at dette er en svært gledelig og viktig kontrakt i et krevende marked. «Vi har jobba tett med Stig og Kjell-Magne Ervik og teamet deres i nesten 25 år og vi føler at dette er en annerkjennelse av arbeidet vårt med å tegne trygge, praktiske, miljøvennlige og kosteffektive fiskefartøy spesialtilpasset de forskjellige fiskeri og havområde dette linebåtrederiet operer på».

- Vi er vært glad for art Ervik Havfiske igjen velger Tersan verftet som leverandør, sier Sakir Erdogan, Sales and Marketing Director i Tersan. Samarbeidet med Ervik har gjort det mulig for oss å slå i gjennom som verft for avanserte fiskebåter. Verftet er i dag et av de største i Tyrkia og sysselsetter ca. 3500 personer.
MS Argos Helena inngår i Ervik Havfiske Gruppens samarbeid og partnerskap med Argos Froyanes Ltd. Dette er et norsk – britisk samarbeid mellom selskapene Argos og Ervik Havfiske. Argos Frøyanes opererer en rekke linefartøy og har lisens for fiske etter Tannfisk i Sørishavet. Tannfisk er en svært ettertraktet og verdifull matfisk i det internasjonale restaurantmarkedet.

Fisket er strengt regulert og Argos Froyanes er medlem av South Georgia Marine Stewardship Council Client Group og Ross Sea Marine Stewardship Council Client Group.

Kilde: Facebook sida til rederiet

MT 1112 L "Argos Helena"
ArgosHelena.jpg

Illustrasjon: Marin Teknikk
 

Refvik

Administrator
Staff member
Marin Teknikk har signert ny kontrakt på linebåt

Marin Teknikk har inngått avtale med Frøyanes AS, Stadtlandet, for levering av design- og engineering for ein ny linebåt. Byggeverftet er Tersan Shipyard i Tyrkia. Båten skal være klar for levering i september 2021.

Fartøyet vil ha ei lengde på 60,50 meter og og ha lugarkapasitet for 30 personer. Linebåten skal drive fiske i sydishavet etter «Patagonian Toothfish» og byggast med høg isklasse. Designet har fått benevnelsen MT1112 L.

Fleire anerkjente leverandørar frå Norge får nytte godt av kontrakta med utstyrsleveransar til fartøyet.

Dette er den 11 båten Marin Teknikk har designa for det største norske linebåtrederiet Ervik Havfiske og deira samarbeidspartnarar.

Disse kontraktene viser Marin Teknikk sin posisjon i det krevande og ikkje minst spennende markedet innanfor for design av fiskefartøy.

Salgsdirektør Richard Gjerde påpeiker at dette er en svært gledelig og viktig kontrakt i eit krevende marked. - Vi har jobba tett med Stig og Kjell-Magne Ervik og teamet deira i nesten 25 år og vi føler at dette er ein anerkjennelse av arbeidet vårt med å tegne trygge, praktiske, miljøvennlige og kosteffektive fiskefartøy spesialtilpassa dei forskjellige fiskeri og havområde dette linebåtrederiet operer på.

Kilde: Marin Teknikk
 

Refvik

Administrator
Staff member
Det har vel vert første stålkutting på "Argos Helena" nyligt ifølge Tersan Shipyard på LinkedIn
Argos Helena Stålkutting.jpg
Foto: Tersan Shipyard
 
Top