Ferge og Fergesamband

med tanke på at behovet for 3 35pbe ferjer faller bort på Eidsdal-Linge, kan det nok være slutten for Aukra hos fjord1.
Aukra skulle vist nok nordover å erstatte Solnør som skal skrotes
Minuset med Aukra er den lave gjenomkjøringshøyden på bare 4,30m
 
Og Dalsfjord har jo allerede ligget i opplag siden åpninga av Nordøyvegen.
Om "Dalsfjord" erstatta "Reinøy" i Troms og "Reinøy" flytta til Øyrekka, kunne eit akutt problem verte løyst. Er det rederi, oppdragsgjevarar, ferjekaier eller økonomi som hindrar slik løysing ??
 
Det kreves vel muligens lukka ferje der "Reinøy" går?
Torghatten Midt hadde blitt spurt om Vengsøy, Reinøy og Karlsøy, svaret var:
"Ferjene du nevner i din epost er kjente for oss, men passer dessverre ikke til Øyrekka og fartsområde 3, eller er opptatt i andre kontrakter, svarer Mariann Grønseth, administrerende direktør i Torghatten Midt AS."
 
Angående "Aukra" :

"«Aukra» er ei gammel ferje fra 1978. Regionleder i Fjord1 Odd Reidar Ormåsen sier at det er for tidlig å konkludere med hva som skjer videre med den havarerte ferja.

– Maskinrommet ble inspisert i dag. Det er kommet betydelige skader på maskineriet, men mindre enn vi først frykta. Ferja og motoren må derfor sendes på verft og undersøkes ytterligere.

Ormåsen skryter uhemmet av ferja som har frakta passasjerer i mange tiår.

– Det er ei svært stabil ferje, som har fungert godt i flere tiår. Men tida har gått litt fra disse ferjene. Den begynner å bli gammel, og det er derfor krevende å bestille deler, opplyser Ormåsen.

Det vil ta rundt fire uker før rederiet har besluttet om fartøyet skal skrapes eller ei.

– Fartøyet skal undersøkes ytterligere ved et nærliggende verft. Jeg antar at det vil ta rundt fire uker før vi ser hva som er hensiktsmessig rundt framtida til ferja."
 
Minuset med Aukra er at det kun er 4.3 høyde på bildekk.. Det er lavt når mange vogntog er i dag er oppe mot 4.4...
 
Trondenes og Røsund presterer igjen, Trondenes dro til SSJ igår grunnet teknisk og Røsund vart satt opp Nesna - Nesnaøyane med 2(!) avganger til Levang om dagen. Men det varte ikkje lenge før det vart noko liggetid grunnet teknisk igår kveld og i formiddag.
 
Back
Top