HSC tråden, de travle hurtigbåtene våre


Ett lite utsnitt:

“Under en rutinemessig inspeksjon ble det avdekket tæring (korrosjon, journ. anm) i en del av skroget. Dette ble funnet 11. juli da mannskap var der for å gjøre vedlikehold. 14. juli ble MS Frovær satt inn i rute i for MS Frøyfart for å ivareta rute 821 og reservefunksjon, skriver Flenstad til lokalavisa Hitra-Frøya.

Rederiet Torghatten Midt var da pliktet til å varsle Sjøfartsdirektoratet, som kom på tilsyn 25. juli. De trengte bare å undersøke en liten del av skroget før de fant så store skader at de nedla forbud mot bruk av båten.

Alvorlige tæringskader​

“Under inspeksjon ble det observert et stort antall alvorlige lokale tæringer på innvendig bærende struktur og i hudplater. Det ble utført Inspeksjon mellom spant 8 – 12 i babord og styrbord skrog (tørrtank). Rederi må selv skaffe seg oversikt over tilstand på hele skroget og omfanget av skade som må utbedres”, skriver seniorinspektør Kjell Terje Aspvik."
 
"Rypøy" dukket plutselig opp i Bodø nå nettopp, bunkret og gikk så til hurtigbåtterminalen. Kom direkte fra Svolvær. Eget foto

Edit: Kort stopp i Bodø før ho fortsatte videre sørover. Havnet hos Westcon Helgeland utenfor Nesna.
View attachment 11625

Noen som vet hva som skjer med "Rypøy"? Ligger enda hos Westcon Helgeland.
 
"Jektøy" er på gjestevisitt i Vågsfjorden mens "Stjernøy" er på verksted i Svovlær. "Sea Runner" går for "Jektøy" i LangfjordXpressen.
 
Tilløp til brann ombord i "Vetlefjord" i går 1.oktober. "Frovær" som var i rute for "Ørtind" ble omdisponert til Øyrekke. "Ramtind" utfører turer i Bindal inntill videre
 
Last edited:
Er "Rypøy" til salgs?
Ho er egentlig reserve for Vågsfjorden og Hadsel, men har siden 20. mars vært hos Westcon Helgeland og er nå på vei sørover. Så uvisst hva som skjer.

Edit: Ser ut som er på tur til Oma på Stord.
DSCN9915.JPG
 
Last edited:
Back
Top