Skipsulykker

Tim S.

Member

Grunnstøtt sjark til Slipen​

Kan noen lese denne artikkelen?
KV Heimdal ledet i natt aksjon med sikring av sjark Nærøybuen som var gått på land sør av Sandnessjøen med stabilisering av slagside og tetting med margarin av skrogskader når sjarken stod tørt på fjæra. På flo ble sjarken slept løs av sjøbjørn og slept til Sandnessjøen.
 
Last edited:

Arild B.

Well-Known Member
Brønnbåten "Navøy" grunnstøtte ved Tonjer Fyr i innseilingen til Haugesund torsdag kveld. "KV Tor" fikk slept den inn til kai der den fortsatt lå lørdag. Den var på tur fra Austevoll til Nedstrand lastet med rensefisk.
Navøy.jpg
 

Refvik

Administrator
Staff member
 

Tim S.

Member
Ferje MF Kjerringøy ute av drift etter kollisjon mot kaier i Finnvika. Route er innstilt inntil videre, melder Torghatten Nord AS.
Kan noen lese denne artikkelen?
 

Christian S.

New Member
Artikkelen åpnet greit for meg, og jeg abonnerer ikke på Bladet Vesterålen. Den refererer forøvrig til en artikkel fra Lofotposten - den artikkelen er bak betalingsmur, men er mer informativ:

– De hadde et lite sammenstøt da de skulle legge til kai. Vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd. Ferga fungerer, og er gått tilbake til Digermulen, men vi må se på saken sammen med Sjøfartsdirektoratet. Forhåpentligvis får vi lov til å gå med den, forteller driftssjef for lokalfergene i Torghatten Nord, Reidar Fredriksen.

Problemet med ferga nå er at de ikke får lukket porten helt igjen, ettersom baugvisiret ble skadet i sammenstøtet.

– De var i gang med å løfte baugvisiret da de måtte sette den i gummifenderen. Det gjorde at den ble bøyd, og vi får den derfor ikke i riktig posisjon. Vi håper at vi får lov til å gå med ferga med noen restriksjoner. Hvis ikke må vi ta den problemstillingen når den kommer. Det kan bli noen forsinkelser, men vi skal gjøre hva vi kan for passasjerene, opplyser Fredriksen.

En passasjerer Lofotposten har snakket forteller at hendelsen ikke opplevdes dramatisk.

– De ropte at vi måtte holde oss fast. Det var et støt, men jeg synes ikke det kjentes voldsomt. Da vi kom på land så vi at porten hadde fått seg en kraftig smell. Den er bulket, sier passasjeren.

Ingen personer kom til skade i hendelsen.
 

Refvik

Administrator
Staff member

 

Jan

Active Member
Rederiet skriver også at vær og siktforhold i området påvirket hendelsesforløpet. Det skal ha vært 5-7 m/s vind fra øst, og en bølgehøyde på 0-0,25 meter, i tillegg til at det var regn og mørkt.
Hmm.
 

Tim S.

Member
 

Refvik

Administrator
Staff member
 

Tim S.

Member
Havarikommisjonens rapport om hva som skjedde før linebåten «Fay» gikk ned, er en beretning om dristige, men riktige valg av et mannskap som ble satt sjakk matt av teknikken.
 

Refvik

Administrator
Staff member
Er "Lovund Superior" som har gått på grunn
lovundsk-1.jpg

Foto: Merete Kolåsæter

 
Top