"Eemslift Hendrika" og "AQS Tor"

Peter

Active Member
 
Eemslift Hendrika i nød – deler av mannskapet evakuert
 
Trasig at denne er borte, men har vel ei positiv effekt på stabiliteten til lastebåten som kanskje bidrar til at den ikkje går rundt?
 
Boskalis/Smit Salvage er på tur, og sier at de skal leie inn "lokal" slepebåt. Ligger vel noe i opplag og standby i området. "Bourbon Orca" og noen skip fra B&B som p.t. ligger i Kristiansund og Gursken kan vel gjøre susen?
 
Last edited:
Trasig at denne er borte, men har vel ei positiv effekt på stabiliteten til lastebåten som kanskje bidrar til at den ikkje går rundt?
Ja, spesielt vekten av den store bommen ute på stb side var det nok bra å få vekk (eller henger den under vann i løftewirene?). Jeg synes hun ser ganske stabil ut nå, sannsynligvis bare å gå ombord og starte opp når det spakner litt. Det er vel gode muligheter for at det går bra med den AQS båten også.

– Fortsatt er det dårlig vær, men situasjonen har ikke forverret seg, sier beredskapsdirektør Hans-Petter Mortensholm i Kystverket til Bergens Tidende.
Ved 14-tiden kunne han fortelle at skipet har mistet noen av arbeidsbåtene som sto på dekk. Den største er lokalisert 2,8 kilometer unna havaristen.
 
Last edited:
Teknisk Ukeblad siterer beredskapsdirektør Hans Petter Mortensholm i Kystverket på at AQS-båten ligger ca. 1,3 nm fra lasteskipet, og at de trolig vil prøve å berge den også.

Det står også at mannskapet la ut en slepeline før de ble evakuert.
 
Back
Top