MF "Fanafjord" til Tyskland på ruta Cuxhaven-Brunsbüttel for Elbeferry GmbH

Refvik

Administrator
Staff member
CUXHAVEN BRUNSBÜTTEL: FERRIES FØR RESTART

Den nystiftede Elbeferry GmbH ønsker å starte driften av Elbe-fergen Cuxhaven-Brunsbüttel 1. april 2019 med en flytende naturgassferge.

Et år etter å ha forlatt Elbfährverbindung Cuxhaven-Brunsbüttel, forventes en omstart neste vår. Den nystiftede Elbeferry GmbH har til hensikt å starte driften 1. april 2019 med en flytende naturgassferge. Planen er å skaffe den norske fergen "Fanafjord". Alt som er nødvendig er at Schleswig-Holstein og Niedersachsen overtar garantier for skipet.

Økonomidistriktene i begge land var åpne for det. Eksplorative samtaler har allerede blitt holdt med deltakerne i Elbeferry GmbH denne uken. Forutsetningen er presentasjonen av et økonomisk levedyktig konsept. Elbeferry GmbH ble grunnlagt av tidligere CuxPort-sjef Heinrich Ahlers, ledelseskonsulent Ulrich Kalthoff og et Hamburg-basert selskap. Elb-Link-ferjeselskapet hadde innvilget konkurs i november 2017 etter bare noen få måneder. Før det hadde forgjengerselskapet, Elb-Link-Reederei, allerede opphørt operasjonen. Hun hadde betjent Cuxhaven-Brunsbüttel-ruten med to skip.

Oversatt med Goggle Translate fra World Wide Wave
 
Er det avklaring her ?

Det var vel denne ruta "Muhumaa" og "Hiiumaa" trafikkerte før det vart selde til Canada, som det står i annen tråd her. Det kan tyde på at det er vanskeleg samband å drive med overskot - og difor usikkert prosjekt ??

mvh Passasjer 1.
 

boathansm

Active Member
Er det avklaring her ?

Det var vel denne ruta "Muhumaa" og "Hiiumaa" trafikkerte før det vart selde til Canada, som det står i annen tråd her. Det kan tyde på at det er vanskeleg samband å drive med overskot - og difor usikkert prosjekt ??

mvh Passasjer 1.

Ble startet opp igjen sommer 2015 og etter et år ble det problemer. Konk i mars 2017, starter opp igjen i mai 2017 og konk igjen oktober 2017, siste gang med et skip.
Og er vel ingen som har fått til denne ruta.. så ikke sikkert det blir et langvarig prosjekt for Fanafjord om det skulle bli noe av.

https://translate.google.no/transla...mit-neuer-projektgesellschaft-id16578261.html
 

Refvik

Administrator
Staff member
Den er nok solgt, fra Årsrapport 2018 for Fjord 1:

"Fjord1 selde M/F «Fanafjord» i mars 2019. Fartøyet var klassifisert som anleggsmiddel for sal per 31. desember 2018 og blei verdsett i samsvar med salsverdi"

og videre:
"Konsernet beslutta å iverksetje ein prosess med intensjon om å selje fartøyet Fanafjord, som ikkje er sett i bruk på nokon av ferjekontraktane etter 31. desember 2018. Salsprosessen blei gjennomført 13. mars 2019, som omtalt i note 18. Fartøyet blei målt til verkeleg verdi med frådrag for avgangskostnadar per 31. desember 2018, noko som resluterte i eit nedskrvingsbehov på 84 millionar kroner"

Nytt namn er forøvrig "Elbeexpress"
 

opingebr

Member
I Skipsregisteret er den tydeligvis fortsatt eid av "Nye Fanafjord AS" med Torghatten Nord som ISM-ansvarlig..
 

Jan

Active Member
Keine Neuigkeiten zum geplanten Fährstart 2019. Die Investoren warten auf grünes Licht der Banken. Dieses muss bis spätestens 18. April erfolgen, um im Mai starten zu können und die Buchungen rechtzeitig online zu stellen. #dieElbefaehre #Cuxhaven #Elbferry [os]
 

bpetersvel

New Member
As I know only a letter of intent exists. The german company seems to have problems to get the money for paying the ferry.
 

Jan

Active Member
Da har Fanafjord lagt inn Rubbestadneset på AIS. Det kan se ut som hun er ferdig som reserveferge også, for selv om Flatøy er ute av drift, så går ikke Fanafjord inn i rute igjen. Hun blir nok savnet, når høststormene kommer.
 
Last edited:

Jan

Active Member
Fanafjord kom på full fart oppover Langenuen med Halhjem på AIS. Det ser ut som de driver trening på tillegging ved Sandvikvåg. Kanskje tysk besetning under opplæring ?
 
Last edited:

Jan

Active Member
Returnerte til Rubbestadnes, nå med AIS destinasjon "Seatrial". Det tyder nå på at noe er på gang.
 

Erik

Active Member
Gassfergene må ut på tur av og til også. De bør ikke ligge i ro over lengre tid..

Ellers er det noe møter i Tyskland i midten av Mai. Så det skjer ikke mye med det første tror jeg..
 
Top