Offshoretråden - Bilder, Salg og Generell Info

Refvik

Administrator
Staff member
Etter å låge i opplag i Rio De Janiero siden den var ferdig med langstids kontrakt med Petrobras, er nå DOF sin "Geosea" på vei til Las Palmas, skal vel videre til Nordsjøen/Norge?
 
Havila Shipping ASA: Salg av fartøy

Selskapet har solgt AHTS fartøyet Posh Viking med overlevering til ny eier i dag. Salget er gjennomført som en del av den finansielle restruktureringen, og har begrenset resultatmessig og likviditetsmessig effekt.
 
Solstad Farstad har solgt supplyskip

Offshorerederiet Solstad Farstad melder at datterselskapet Farstad Marine har solgt plattform supplyskipet Far Service, og at overlevering til ny eier skjedde 3. oktober. Skipet ble bygget i 1995 og er på 4.683 dødvekttonn.
Ifølge selskapet vil salget resultere i «en uvesentlig regnskapsmessig effekt i 4. kvartal» 2017. Verdien skipet var bokført til i rederiets regnskap var altså omtrent det samme som skipet ble solgt for.
 
Franske Seaowl som har kjøpt "Far Service" og gitt den namnet "VN Partisan"

Det betyr vel at dagens "VN Partisan" (Opprinneleg "Falderntor" fra 1978) er solgt?
 
Etter å låge i opplag i Rio De Janiero siden den var ferdig med langstids kontrakt med Petrobras, er nå DOF sin "Geosea" på vei til Las Palmas, skal vel videre til Nordsjøen/Norge?

Kommer til Bergen 9. oktober
 
Havila Shipping ASA: Salg av fartøy

Selskapet har solgt AHTS fartøyet Posh Viking med overlevering til ny eier i dag. Salget er gjennomført som en del av den finansielle restruktureringen, og har begrenset resultatmessig og likviditetsmessig effekt.

Nytt namn på "POSH Viking" er "Everest 3", kjøper er Lam Hong Diving Service Co i Vietnam
 
Såg på Facebook sidene til Kragerø Sjøtjenster at "Tug Frier" og "Boa Sund" har slept "Siem Diamond" fra Arendal til Risør?

Noen veit meir ang. dette og korfor?
 
Caspian Marine Services Ltd kjøpte for en stund siden "E.R. Aalesund" og "E.R. Stavanger", nye namn på desse er "Gubadli" og "Jabrayil"
 
Havila Shipping ASA: Salg av fartøy

Havila Shipping ASA har inngått avtaler om salg av AHTS fartøyene Posh Vibrant og Posh Virtue. Fartøyene forventes overlevert til ny eier i første halvdel av november.

I forbindelse med salget forventes långivere og Havila Holding AS å utøve tildelte tegningsretter ved konvertering av gjeld til aksjer i overensstemmelse med inngåtte avtaler vedtatt i generalforsamling 4. januar 2017. Det antas at antall aksjer i selskapet vil øke med ca 124.200.000 til ca 1.891.000.000 aksjer.

Salget vil ha liten resultatmessig og likviditetsmessig effekt. Egenkapitalverdien av gjeldskonvertering ble innregnet i egenkapitalen ved gjennomføring av restruktureringen den 28. februar 2017 og salget vil medføre en begrenset justering i egenkapitalen.

Detaljert melding vil bli gitt så snart salgene er gjennomført og erklæring om opsjonsutøvelse er mottatt.
 
Sender "Olympic Pegasus" i vinteropplag

Midlertidig opplag kan være en klok beslutning, skriver Westshore i sin daglige markedsoppdatering.

Ratene har i sommer hatt en lite oppsving, og flere rederier har valgt å ta båter ut igjen i markedet.

Nå advarer derimot Westshore om et tøft vintermarked for ankerhåndteringsflåten når flere rigger går i opplag for vintermånedene. I løpet av de neste ukene, venter meglerne at PBLJ, Ocean Patriot og Stena Spey skal legges til kai, skriver Maritime.no.

Les mere på sidene til Nett.no (Krever innlogging)
 
Nei, ble slept fra verft og rett i opplag.

Tok nokre bilder av "Nao Horizon" og "Nao Galaxy" i mars i år...
Nao1.jpg


Nao2.jpg


Nao3.jpg


Nao4.jpg

Dronefoto: © Oddgeir Refvik
 
Salg av skip

Solstad Offshore Singapore Pte. Ltd., et heleid datterselskap av Solstad Farstad ASA, har solgt ankerhåndteringsfartøyet Nor Star (2005 bygget, 5.500 BHP).

Overlevering av skipet til ny eier har funnet sted i dag, torsdag 2. november, 2017.

Salg av skipet vil resultere i en uvesentlig regnskapsmessig effekt i 4. kvartal 2017.
 
Legger Stril Pioner i opplag

Et elendig spot-marked var ikke noe alternativ, sier Møkster-sjef Anne Jorunn Møkster. I tillegg er Loke Viking og Island Vanguard lagt i bøyene.

– Det medfører ingen permitteringer eller oppsigelser, sier Møkster.

Tre i opplag
Ifølge Opplagsregisteret har Stavanger-rederiet Simon Møkster Shipping nå tre skip i opplag – to forsyningsskip (PSV) og ett beredskapsskip (ERRV).

Rederiet har ingen ankerhåndteringsskip igjen, etter at de solgte to fartøy til Siem Offshore i juli i år.

En av båtene som ble solgt hadde ligget i opplag siden 2015.

– Vi måtte finne en fornuftig vei ut, sa Møkster da.

Totalt ligger 128 norskkontrollerte offshore-skip i bøyene, 62 av dem PSV-er og 6 ERRV-er (se hele oversikten her).

Les mere på sidene til Sysla Maritime

Anne Jorunn Møkster nevnte dette på tirsdag på Verftskonferansen i Ålesund, at dei nå faktisk legger en LNG båt i opplag...
 
Back
Top